Aftonbladet ryssland gotland

Försvaret av Gotland – Aftonbladet

Försvaret av Gotland

På grund av Rysslands aggressiva beteende rustas Gotland återigen upp militärt. Läs om det politiska spelet kring hamnarna på Gotland och överbefälhavarens …

På grund av Rysslands aggressiva beteende rustas Gotland återigen upp militärt. Läs om det politiska spelet kring hamnarna på Gotland och överbefälhavarens syn i frågan här på Aftonbladet.

Varningen om Gotland: Ryssland kan försöka ta kontrollen

12 maj 2022 — Ryssland kan ”försöka ta kontrollen över Gotland” – och Sverige skulle få vänta länge på hjälp om vi står utanför Nato.

Aftonbladet har tagit del av delar av den slutliga säkerhetspolitiska analysgruppens rapport där flera tunga argument radas upp för ett Nato-medlemskap.

Zelenskyjs Gotlands-passning i riksdagen – Aftonbladet

Zelenskyjs Gotlands-passning i riksdagen: ”Alla Rysslands grannar är i fara”

24 mars 2022 — ”Alla Rysslands grannar lever i fara.” Så sa president Zelenskyj när han talade inför riksdagens ledamöter i dag. Han tog upp att man i rysk …

Experterna Johan Norberg och Jakob Hedenskog om varför Ukrainas president pekade ut Gotland som ett möjligt mål för Ryssland.

Tyskt signalspaningsfartyg i Slite på Gotland under Natobeslutet

16 maj 2022 — Sedan Ryssland invaderade Ukraina har hon levt med rädslan för att kriget ska komma – en för de flesta svenskar obekant rädsla, för henne en …

SLITE. Vid kajen ligger det tyska signalspaningsfartyget Oste. Som en hela tiden närvarande påminnelse om det historiska

Därför pratar rysk tv om en attack – på Sverige – Aftonbladet

Rysk attack på Sverige diskuteras i rysk tv – här är bakgrunden

3 jan. 2022 — Igor Korotjenko pekar i tv-programmet ”60 minuter” ut hur Ryssland upprättar en icke-flyg-zon genom att placera robotar på Gotland.

Den ryske militärexperten och före detta officeren ritar en ring runt Gotland i rysk stats-tv. Han beskriver därefter hur Ryssland placerar ut luftvärn och sjömålsrobotar på svensk mark.

Kravet: Sverige först på plats – vid rysk attack – Aftonbladet

Kravet: Sverige först på plats – vid rysk attack

9 jan. 2023 — Om Ryssland anfaller Baltikum är det inte USA eller Storbritannien … Försvarsmaktens närvaro på Gotland förstärkts, den 27 januari 2022.

Om Ryssland anfaller Baltikum är det inte USA eller Storbritannien som ska rycka ut först. Det första anfallet måste hejdas av trupper från Sverige, enligt generalmajor Karlis Neretnieks. ”Vi ligger närmast. Så lite som en eller två brigader kan vara tungan på vågen,” säger han.

Gotland – Senaste nyheterna från Gotland – Aftonbladet

Gotland – Senaste nyheterna från Gotland

En person rymde i samband med en tingsrättsförhandling i Visby på Gotland, uppger polisen för Aftonbladet. GOTLAND. Domen: Cementas kalkbrytning laglig.

Ta del av allt som händer i Gotland.

Ökad beredskap på Gotland – försvaret kallar in reservofficerare

Ökad beredskap på Gotland – kallar in reservofficerare

14 jan. 2022 — Beredskapsökningen är kopplad till att Ryssland natten till … på Gotland har också reservofficerare kallats in, kan Aftonbladet berätta.

När tre ryska landstigningsfartyg seglade in i Östersjön svarade Försvarsmakten med att öka beredskapen på Gotland. Ocks

Försvarsministern på Gotland: Oacceptabla krav av Ryssland

Peter Hultqvist besöker styrkorna på Gotland

21 jan. 2022 — Östersjön. Aftonbladet är en del av …

På plats på Gotland kommenterar försvarsministern den senaste tidens drönarjakt och dödläget i kommunikationen med Ryssland.

BILDEXTRA: Försvarsmaktens soldater på Gotland – Aftonbladet

BILDEXTRA: Försvarsmaktens soldater på Gotland

15 jan. 2022 — I veckan seglade tre ryska krigsfartyg in i Östersjön. Samtidigt mobiliserar Rysslands vid Ukrainas gräns och tonläget mellan Ryssland och …

I veckan seglade tre ryska krigsfartyg in i Östersjön. Samtidigt mobiliserar Rysslands vid Ukrainas gräns och tonläget m

Keywords: aftonbladet ryssland gotland